The brief was to make this small block in Bondi ‘feel’ like it had space whilst being modern with light and air in response to its beach setting. We responded by designing three primary zones: first being the rear deck with screen planting to stage the landscape; second, the seamless rear configuration of kitchen, living and dining space and third; a second level to expand into a master retreat, two additional bedrooms and bathrooms.  Carefully constructed to detail by our construction team at Design Tribe Projects, pocket sliding doors between living and deck feature a curved sofit and matching internal wall to blend the entertaining areas. Visually driven by a soft and restrained material palette with beautiful detailed door knobs, handles and wall sconces sourced by the client. Details such as a light filled window splash-back in the kitchen and upholstered window seat in the living room joinery add the special moments this house warranted. We were able to achieve all of this via a Complying Development Certificate (CDC), which provided for a cost savings and accelerated completion of the construction of the project by our team.

Environmental Features

  • Cross ventilation paths through the home.
  • Overhangs to block the harsh summer sun whilst allowing the winter sun to penetrate deep into the home.
  • Strategic planting and shading in landscape design.
  • Orientation.

Featured in June 2019, 19th Anniversary issue of Inside Out Magazine.

Project Photography: Blake Brockdorff – ArchiShot